Wat zijn uw ervaringen met het PeeWee kattenbaksysteem?poes-kijkt-naar--grijs
mail het ons!

Rudolf,
Ik ben al 1 jaar gebruiker van PEEWEE houtkorrels en bak. 
De houtkorrels werken uitstekend en doen wat ze beloven.
Maar de plastieken bak met dubbele bodem heeft toch een groot minpuntje, namelijk
dat de spatie tussen onderbak en bovenbak toch 1 cm meer diepte mocht hebben.
Als mijn poes per toeval 2x op dezelfde plaats urineert zijn de graatjes direct vol doordat
de diepte tussen onderbak en bovenbak niet diep genoeg is!
Verder geen klachten.

Margreet,
Ik wil even vertellen hoe enthousiast ben dat ik peewee ontdekt hebt.
Wat een fantastisch systeem.

Het was even wennen voor mijn katten.
Op een gegeven moment liep een kat de hele avond te huilen en begon overal te krabben nadat ik de oude kattenbak weg had gezet daar ze niet op de peewee gingen. Ik heb mezelf en de kat opgesloten. Heb haar op de bak gezet en waarschijnlijk was de drang zo hoog dat ze wel moest urineren. Va dat moment geen probleem meer.

En voor mij...... Geen gezeur meer in mijn douche met kattengrit. Kattenbak opzij en meteen douchen! Heerlijke lucht als de kat geürineerd heeft. Zalig gewoon. Geen kleivormige steentjes meer plakkend in mijn wc pot als ik een drol erin gooi. De wc borstel kan in de houder blijven staan. Geen grit meer door mijn gehele huis en op mijn bank.
En wat ik zo fijn vind geen zware vuilniszakken met kattengrit meer slepen naar de vuil container.

Ik hoop dat dit product zo blijft zoals het nu is, eens zullen al die bomen gebruikt zijn denk ik zo. Ik ben zo blij met deze houtkorrels!! Ik hou tijd over....zoveel gemak geven deze houtkorrels mij. Waar jullie mee adverteren klopt allemaal!

Femke,

Ik gebruik Peewee sinds 2010 voor twee katten. Ik heb heel lang ongeveer 3 maanden met een zak gedaan. Nu de katten wat ouder zijn, gebruik ik denk ik iets meer. Ik heb nooit last gehad van stank tot mijn dierenspeciaalzaak geen echte peewee korrels meer verkocht en ik een ander merk gebruikte. Doordat deze korrels minder snel uit elkaar vielen, kwam er minder zaagsel in de onderbak, waardoor het daar een natte stinkende boel werd.

Mijn ervaring is dat als er eenmaal zo'n amonia lucht in je bak zit, je hem heel goed moet bijhouden omdat je anders direct bestraft wordt met een vieze lucht zodra het zaagsel ook maar een pietsie te lang vochtig is. Ik vervang de bak sowieso om de paar jaar en nu de katten wat ouder worden ook wat vaker dan vroeger.

Toen mijn katten nog jong waren veschoonde ik zelfs eerst de vuilnisbak en gooide in de nieuwe schoone zak het gebruikte zaagsel uit de kattenbak om nare geurtjes uit de vuilnisbak tegen te gaan (met oude katten is dit geen aanrader).

Omdat de Peewee korrels volledig uit elkaar vallen, gooi ik de drollen ook direct in het toilet. Met zo min mogelijk korrels eraan uiteraard, maar ik maak me geen zorgen als er wat aageplakt blijft zitten.

Wat ik jammer vind is dat de onderbak erg klein/laag is. Die zou ik graag zeker twee keer zo groot zien. Ook zou ik graag een hoekbak in het assortiment opgenomen zien. Een extra "dienblad" onder de bak, waar je de gaatjes bak op kan zetten als je de onderbak leegt, zou ook fijn zijn. Dan hoeft er geen krant of vuilniszak meer onder.

Ilona,

Hier onze ervaring met de PeeWee kattenbak:
Wij hebben nu sinds 2 weken een PeeWee ecodome en een ecogranda, om te kijken hoe het bevalt. Ten eerste mijn complimenten voor de klantenservice, wij kregen een flink beschadigde bak geleverd en na een dag kregen we al een nieuwe bezorgd. 

We hadden voorheen 5 kattenbakken voor 3 katten staan en als onze grote rode kater in de oude bak een grote plas had gedaan, dan kon je hem eigenlijk alweer verschonen want dat was bijna niet meer weg te scheppen.. We hadden elke 2 weken een rolcontainer GFT van 120 liter tot de nok gevuld met zakken kattenbakkorrels (biologisch afbreekbare woodycat) en soms moesten we de buren lief aankijken of bij hun een zakje in de GFT container mocht.

Nu na 2 weken aanschaf PeeWee bakken zit hij nog maar maar voor de helft vol. Ook gebruikten wij gemiddeld 2 x 15 kg zakken woodycatkorrels per week en dat is nu teruggebracht naar 1 zak in de 2 weken. En dan hebben we ook nog gewone kattenbakken staan, dus daar valt nog meer winst te behalen..  buiten dat het véél zuiniger is, is dit ook veel makkelijker om bij te houden.. wij halen elke dag de drolletjes eruit en checken om de dag de onderbak. Onze katten graven vaak niet als ze geplast hebben, dus soms zie je een klein hoopje kattenbakkorrels waar ze geplast hebben, maar met het schepje heb je die verpulverde korrels zo door de gaatjes in de onderbak gegraven.

Het enige wat ik nog lastig vind is om de hoeveelheid korrels in de onderbak te doseren.. soms doe ik er te weinig in en dan zijn er gedeeltes waar geen korrels liggen en wel wat urine.. en soms doe ik weer teveel en dan zit na een grote plas van de kat de onderbak op die plek te “vol”. Maar ik heb nu alleen maar spijt dat ik deze bakken niet eerder heb gekocht..
 
Bas en Bianca,

Wij hebben nu de ecodome 2 weken in gebruik.
Wij hebben een Ragdoll kater en meteen maar voor de grootste versie gekozen.

De Cattery waar we hem vandaan hebben, merkte op dat ze er niet allemaal goede ervaringen mee hadden, dus we kregen voor de zekerheid wat kattengrind mee. Dit verdeelt over de houtkorrels en vanaf dag 1 is ons katertje er superblij mee.

De eerste week het luikje eraf gelaten en nu zit deze er op en dat gaat ook prima.Nu ook verschoond. Inderdaad de onderste bak geleegd, waar alleen zaagsel in zat. Omgespoeld met heet water en baking soda. Daarna handje korrels erin en de bovenste bak iets bijgevuld.

Ik vraag express aan iedereen die binnenkomt of zij de kattenbak ruiken. De bak staat door zijn grote fornaat achter de gordijnen in de huiskamer.  Ik vind het echt verschrikkelijk als je die penetrante geur ruikt. Maar nee, niemand ruikt iets. Zelfs mijn niet zo kattenminnende zuster...hahaha!
Ik vis wel iedere avond en ochtend de drolletjes eruit. 

Echt een super milieu en portemonnee vriendelijke kattenbak/ systeem. Voorheen had ik de babypoeder superklonterende kattegrind, maar wat een gedoe met verschonen, zwaar met uitgooien en weer ingieten en de stof die vrijkwam. Daar was ook geen ontkomen aan. Hier heb je daar absoluut geen last van. 
Helemaal blij mee. En ieder kattenliefhebber aan te raden.
  

Diana
Het is een top systeem!!
En we zijn er super blij mee.
Voorheen werd iedere dag de bak met grid leeg gegooid.
Nu is het even de poep er uit scheppen.
Even de korrels schudden en klaar!
Wat een verademing.
Met 2 ragdoll katten in huis hebben we sinds we deze bak hebben een makkie.
Nooit geen andere bak meer hier
Alleen peewee.
Reuze bedankt..

Mirella Braamse
Voor onze 2 kittens een ragdoll kater en american curl poesje hebben we 2 varianten aangeschaft. Inderdaad minimale uitloop er is er 1 die zo hard graaft dat er wel eens een korreltje naast de bak vliegt. Makkelijk in schoonmaken en minimaal verbruik. Wat nog de kers op de taart zou zijn bij deze Mercedes onder de kattenbakken is een geïntegreerd schepje in de deksel, dat had mijn oude bak en was ideaal.

Voor de rest erg blij met de investering in deze 2 prima kattenbakken.

Mariska
Fantastiche kattenbak met geweldige service.
Deze kattenbak (PeeWee Ecodom) bevalt ons prima. Geen stand en lekker ruim.
Helaas zat er geen handvat bij. Maar deze werd nog keurig nabezorgd!
Duim omhoog voor de service. ?

Vera
We hebben onze 2 oudere Ragdolls voorzichtig laten overstappen op Peewee, nog geen jaar geleden. Hadden we dat maar eerder gedaan, geweldig!
Een aanrader voor alle kattenliefhebbers.
 

Nienke Johnson: Aanrader!
Al jaren erg tevreden met Peewee.
Voorheen altijd problemen gehad met stankoverlast, oranje korrels die verstuifden en alles vies maakte, vaak schoonmaken...
Een collega raadde me 3 jaar geleden Peewee aan en toen hebben we de open bak (oude model) in onze dichte bak geplaatst. Wij waren er mega tevreden over en de katten ook!
Echter bleef er in de oude bak na 1,5 jaar een vieze laag zitten die niet meer wegging.

Vorige week het nieuwe model gekocht (Ecodome XL). Onze grote katten hebben veel ruimte, de kleur (bruin/ivoor) is prachtig. Dit materiaal lijkt ook veel duurzamer en die irritante pinnetjes zijn vervangen door een makkelijker schoon te maken bovenbak. Wij maken het heel makkelijk schoon met een babydoekje/vochtig doekje.

Echt TOP. Katten blij, wij blij. Jammer dat het bij zo weinig dierenwinkels te koop is.
Ik raad het al mijn vrienden aan!

De Siberische Kat: Wij zijn om!
lees op de blog over de ervaringen van de Siberische kat.eu met het PeeWee kattenbaksysteem.

Noortje, Dinkie, Elia en Ankie

We hebben ondertussen een grote bak in huis, de EcoGranda. Het was wel even zoeken, want in België kun je hem blijkbaar niet bij alle verdelers krijgen. De bak is dadelijk helemaal goedgekeurd. Hij is voldoende ruim en de instap laag genoeg voor Noortje die minder goed ter poot is. Voor ons echt niets anders meer!

Anke Baks

Ik wil hiermee een ervaring delen.

Wij gebruiken alweer zo’n 2,5 jaar jullie PeeWee kattenbaksysteem. We hebben nu nog 11 katten, tot voor kort waren dit er 13. Onlangs hebben we kort na elkaar 2 katten laten inslapen. Het aantal PeeWee bakken is 7. Daarnaast hebben we in de ren en tuin nog een gewone kattenbak met silicakorrels.

Ruim een jaar geleden heb ik via een PeeWee dealer eens nagevraagd hoe het zou kunnen dat we een sterke ammoniak lucht in een paar kattenbakken roken. M’n idee was dat we een zieke kat zouden kunnen hebben of dat er iets veranderd moest zijn in de kwaliteit van de PeeWee korrels.
Ik heb snel antwoord gekregen. Er was niets veranderd aan de korrels. Mogelijk gingen we anders om met het verschonen van de kattenbakken?

Ik heb me op internet suf gezocht (had ik al) naar een verklaring voor de ammoniak lucht. Natuurlijk dacht ik aan een nierenprobleem, maar ik kon alleen vinden dat in zo’n geval uit de  bek van de kat een ammoniak lucht te ruiken is.
Wel hadden we in 2010 één keer een reactie van een dierenarts gehoord over een jonge, zieke kater waarvan de urine ineens naar ammoniak rook. Hij is snel daarna overleden. Hij zou kattenziekte gehad hebben en kon daarbij o.a. last hebben gehad van nierfalen (uitvallen van bepaalde orgaanfuncties).

Om het lange verhaal (vanaf nu) kort te maken…….. Sinds het recent inslapen van één van onze poezen ruiken we geen ammoniakgeur meer. Ik heb de 2 bakken die nog nastonken maar helemaal ververst, dus ook de bovenlaag. En weg is de stank. Bij de dierenarts heb ik dit gemeld en hij reageerde ook direct met ‘nierfalen’. De poes had o.a. kanker en een schrompelnier. De tumor zat uitwendig op een zitbotje en was inwendig in haar bekken doorgegroeid.

Ik wil graag mensen waarschuwen dat, indien ze toch een ammoniakgeur ruiken, de kat mogelijk ziek is c.q. een nierenprobleem heeft.

Met vriendelijke groet,
Anke Baks

Annika Joffel
VAN HARTE BEDANKT!
Sinds 15 jaar heb ik katten en dit is de eerste kattenbak die echt geen geur afgeeft en ZO makkelijk is schoon te maken! Jullie hebben ons leven verbetert, het is ongelofelijk hoe goed het werkt. PeeWee zou binnen paar maanden de markt moeten veroveren want al het andere dat er bestaat heeft geen kans... nooit meer wat anders, ik ben een Fan!